Σχετικά με εμάς...

Καλώς ορίσατε στην ΕΕΠΕΣ.
hr2
Η ΕΕΠΕΣ είναι η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων. Η Ένωσή μας ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό να στηρίζει την δημιουργία, την ανάπτυξη και την εμπορία των πιστοποιημένων σπόρων και γενικότερα του πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού στην Ελλάδα.

Τα μέλη της ΕΕΠΕΣ, που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες αγορές εκτός Ελλάδας, αριθμούν πάνω από 40 εταιρίες που δημιουργούν, παράγουν και διαθέτουν στην αγορά σπόρους όλων σχεδόν των καλλιεργειών.

Γιατί πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό; Γιατί αγωνιζόμαστε για την 100% χρήση πιστοποιημένου σπόρου από τον Έλληνα παραγωγό; Γιατί απλά πιστοποιημένος σπόρος σημαίνει σπόρος με καθαρότητα και φυτρωτική ικανότητα, σπόρος απαλλαγμένος από παθογόνα, σπόρος που διακινείται μέσα στα πλαίσια της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σεβόμενος το παγκόσμιο περιβάλλον και τις διεθνείς συνθήκες.

Σήμερα, που η γεωργική παραγωγή μας εξασφαλίζει Τροφή (Food), Ζωοτροφή (Feed), Κλωστικές Ίνες (Fiber) αλλά και Καύσιμα (Fuel), η χρήση πιστοποιημένου σπόρου είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την παραγωγή τελικού ποιοτικού αλλά και πιστοποιημένου προϊόντος.

Εμείς στην ΕΕΠΕΣ δουλεύουμε καθημερινά για την συνεχή αναβάθμιση του πολλαπλασιαστικού υλικού και για την λειτουργία της εμπορίας εντός ενός νομοθετικού πλαισίου, που σέβεται και υπηρετεί τον δημιουργό, τον παραγωγό σπόρου, τον διακινητή/πωλητή, τον Έλληνα παραγωγό, τον έμπορο του τελικού προϊόντος, τον μεταποιητή, τον λιανοπωλητή αλλά και την κοινωνία γενικότερα, που καταναλώνει το τελικά παραγόμενο προϊόν.

Πιστεύουμε να βρείτε ό,τι χρειάζεστε στην επίσκεψή σας αυτή και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήματά σας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΠΕΣ


Ευθύμιος Ν. Ευθυμιάδης
Πρόεδρος

FaLang translation system by Faboba